Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

Skrita Val Maira

Mirna, pozabljena dolina Val Maira, v pokrajini Piemonte na zahodu Italije predstavlja idealno zgodnjo zimsko, turno smučarsko destinacijo. Neskončna izbira tur, od odprtih visokogorskih pobočij primernih za lepe dni do najboljšega smučarskega gozda kar ste jih okusili, za dni s slabim vremenom.  Ob zelo dobri snežni statistiki je smučanje v mehkem snegu zagotovljeno.

Stanovali bomo v prijaznem hotelu v vasi Acceglio kamor se bomo vsak dan po dnevni turi tudi vracali.  Dnevna mera vzponov se bo gibala med 800 in 1200 višinskimi metri.  Tura je primerna tudi za manj izkušene turne smučarje z dobro kondicijo in smučarskim znanjem.

Termin: 20.-24.2.2018 (pet dni smučanja). Potuje se dan pred začetkom akcije.

Čudovit  redek macesnov gozd brez podrasti nudi zavetje pršiču.  Piemonte premore sigurno najbošlje smučarske gozdove v Alpah. Nad gozdno mejo pa se odprejo široka gola pobočja.  Zaenkrat je dolina še vedno nekakšen skriti turnosmučarski biser in ljudi tamkaj ne bo veliko. Slike drugega tedna lanskega smučanja lahko vidite tukaj.

Cena : 390 €  Minimalno število prijavljenih je štiri. Vaši ostali stroški so še 65 €/ dan za hotelski polpenzion in vožnja do tja. Tu se vedno po pameti organiziramo.

Vodnk: Tina DI Batista

Prijave na naš elektronski naslov.