Experience mountain adventures in a safe way

Skrita Val Maira

Ena od naših najbolj priljubljenih akcij, ki smo jo pred kakimi petimi leti dali v počitek, ker so se tam že vsi zvrstili. A medtem se je pojavilo toliko novega interesa, da jo oživljamo.

Mirna, pozabljena dolina Val Maira v pokrajini Piemonte, na zahodu Italije, predstavlja idealno zgodnjezimsko, turnosmučarsko destinacijo. Neskončna izbira tur, od odprtih visokogorskih pobočij primernih za lepe dni, do najboljšega smučarskega gozda, za dni s slabim vremenom.  Ob zelo dobri snežni statistiki je smučanje v mehkem snegu zagotovljeno. Val Maira je ena redkih destinacij kjer je bolje, da je vreme slabo! 🙂

Zaenkrat je dolina še vedno nekakšen skriti turnosmučarski biser in ljudi tamkaj ne bo veliko. Slike preteklih smučanj lahko vidite tukaj.

Stanovali bomo v prijaznem hotelu v vasi Acceglio kamor se bomo vsak dan po dnevni turi tudi vracali.  Mera vzponov se bo gibala med 800 in 1200 višinskimi metri.  Tura je primerna tudi za manj izkušene turne smučarje z dobro kondicijo in smučarskim znanjem.

Čudovit  redek macesnov gozd brez podrasti nudi zavetje pršiču.

Termin: 4.-9.2.2024  Potuje se 3.2.

Cena : 790   Minimalno število prijavljenih je pet. Vaši ostali stroški so še ca 100 €/ dan za hotelski polpenzion in vožnja do tja. Tu se vedno po pameti organiziramo.

Vodnk: ekipa SGŠ

Prijave na naš elektronski naslov.