Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

POLETNI VZPONI

Poleti se poizkušamo osredotočiti na bolj ali manj zahtevne plezalne vzpone v naših gorah in Dolomitih, visokogorske trekinge ter vzpone na visoke alpske vrhove. Če imate kakšno željo ali vprašanje na to temo, se nam brez skrbi oglasite na naš elektronski naslov.

Za to in vse ture vam bomo podrobno svetovali glede potrebne opreme, morebitnega nakupa ali  vam manjkajočo opremo brezplačno posodili.

Vseeno naj dam nekaj primerov popularnih tur:

  • Smeri v severni steni Triglava   Gre za našo največjo, najlepšo in najbolj znano steno.  Želja preplezati jo po eni od njenih 100 alpinističnih smeri bi morala biti v vsakem “šopku želja” strastnih gornikov. Cene se gibljejo od 400 € (500 € za dva gosta) za Slovensko smer, 450 € za Kratko Nemško smer (550 € za dva ) do  900 € za Čopov steber. Z roba stene sestopimo po markirani poti v dolino. Nadaljevanje na vrh Triglava doda k ceni 150 € (po poti) oz. 200 € če opravimo vzpon preko zahodne stene in severnega grebena vršnega dela Triglava.
  • Prečenje Zeleniških špic predstavlja eno najlepših grebenskih tur pri nas. Prijetno plezanje ponekod doseže zgornjo drugo stopnjo in vseskozi poteka v odlični skali, ob čudovitih razgledih na gore nad Kamniško Bistrico na levi in Kamniške Bele na desni strani. Cena vzpona je 400 € (500 € za dva gosta). Združenje gorskih vodnikov Slovenije je naredilo film, ki prikaže plezanje tega grebena.  Oglejte si ga.

  • Vzponi v Dolomitih; Tri Cine, Tofana Di Rozes, Marmolada. Dolomiti predstavljajo raj za ljubitelje zahtevnejših pristopov ali plezalnih smeri. Skala je tam namreč s svojo trdnostjo in razčlenjenostjo  plezalcu nadvse prijazna. Vzpone je mogoče opraviti tudi ob enodnevnih izletih. Seveda je lepše tja oditi za nekaj dnI. Cene se gibljejo od 450 € za pristope do III stopnje (Tri Cine) naprej. Pišite za cenik konkretnih vzponov.

  • Vzpon na Veliki Klek – Grossglockner (3798 m) v  Visokih Turah. Veliki Klek, kljub temu, da je najvišji vrh Avstrije, zavzema pomembno mesto v slovenski gorniški zgodovini. Valentin Stanič je namreč leta 1800 opravil prvi “solo” vzpon na goro, le dan za prvopristopniki. Prvi  dan se povzpnemo do koče in naslednji dan na vrh ter nazaj v dolino. Cena vodenja je 750 € za enega, 900 € za dva in 1100 € za tri vodene. Ponujamo tudi možnost vzpona po grebenu Studelgrat. Le ta ponuja nekoliko zahtevnejše plezanje (III.stopnja) po slikovitem grebenu naravnost na vrh Velikega Kleka. Idealna priprava za vzpon na Matterhorn. Cena 800 € za enega in 1000 € za dva vodena. Dodatni stroški so še polpenzion na kočah ter prevoz (po želji ga organiziramo).

  • Vzponi v zahodnih Alpah. Največ povpraševanja dobimo za Mont Blanc (cena vodenja 1200 € za enega oz. 1400 € za dva) in Matterhorn (cena vodenja 1500 €, aklimatizacijski dan na Breithornu ter dva dni za vzpon). A poleg teh dveh obstaja še 80 gora višjih od 4000 metrov. 🙂