Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

Veličastna Špageti 4000

Alpe težko ponudijo turnemu smučarju kaj bolj veličastnega, bolj alpskega, kot je visoka pot Špageti 4000. Pot slalomira med Italijo in Švico in je imenovana po običajni predjedi na vseh italijanskih kočah. Ime je šaljivo a šestdnevno turnosmučarsko potovanje je sicer najboljši primer športa, ki ga prav italijani imenujejo sci alpinismo – smučarski alpinizem. Nič ne bomo plezali in tudi smučali ne bomo ničesar kar presega običajne turnosmučarske strmine a gibali se bomo v skrajno resnem svetu največjih ledenikov v Alpah. Naredili bomo čudovit krog z začetkom in koncem v Champolucu (dolina Aoste). Prav vsak dan se bomo (ob sodelovanju vremena) povzpeli na vrh ali sedlo preko 4000 metrov in od tam smučali; Punta Giordani (4046 m), Punta Gniffeti (4554 m), Dufour Sattel (4356 m), Strahlhorn (4165 m), Rimpfishhorn Est (4001 m) in Breithorn (4156 m). Vsi spusti spadajo v prvo ligo turnega smučanja, nekateri s preko 2000 višinskih metrov spusta.

Štiri noči bomo spali v lepih gorskih kočah, prvo noč v hotelu v Champolucu ter zadnjo v hostlu Zermattu.

Nekaj slik iz preteklih potovanj si lahko pogledate tukaj.

Zahtevnost: Tura je primerna za fizično dobro pripravljene turne smučarje ob dobrem znanju smučanja v vseh vrstah snega. Dnevno bomo delali okoli 1200 metrov vzpona, najdaljši dan preko Strahlhorna pa bo dal približno 1700 metrov vzpona. Zaradi zahtevnosti bo tokrat vodniško razmerje manjše (1:4)

Termin:  8.-13.4.2024 (vožnja 7.4.)

Cena: 1200€ V ceno je vključeno šest dni vodenja (1:4) ter stroški za vodnika.

Ostali stroški: prevoz Ljubljana-Champoluc in nazaj (ca 120 €/osebo za najem kombija, cestnine in gorivo), spanje v Champolucu in Zermattu (okoli 100 € na osebo na noč), polpenzioni na štirih kočah (ca 70 CHF/€/noč), pijača in prigrizki na kočah, žičnice.

Vodnik: ekipa SGS

Prijava na naš elektronski naslov.