Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

Polotok Troll, Islandija

Sever Islandije je bil ustvarjen za turno smučanje. Bolj kičaste turnosmučarsko sceno bi težko našel kjerkoli drugje. Zato se moramo ponovno vrniti tja. Cilje bomo ponovno iskali na polotoku Troll, povsem na severu Islandije.  Leteli bomo v Reykyavik iz Munchna (4h), od tam z najetim kombijem odpeljali do naše udobne hiše. Ta se nahaja v mali obmorski vasici,  ima štiri spalnice,  velik dnevni prostor in dobro kuhinjo. Hrano si bomo pripravljali sami. Sliši se naporno a vedno je izpadlo odlično in zabavno. Iz tega baznega tabora bomo opravljali dnevne ture.  Vrhovi nad našo hišo bodo visoki do 1200 metrov, večina okoli 1000 m. Idealna turnosmučarska pobočja, vse do morske gladine. Nekaj turnih smukov bomo opravili “za hišo”, nekaj pa jih bo zahtevalo kratko vožnjo po obalni cesti. Razmere so konec aprila ponavadi idealne, odličen firn od vrha do morja.

Nekaj fotografij iz preteklih potovanj si lahko ogledate tukaj. Tule pa si lahko preberete krajši članek o turnosmučarskem obisku Islandije.

Termin: 14.-21. 4. 2024

Cena: 1750 €. V ceno je vključeno: nastanitev, vsi prevozi po otoku, prevoz na letališče, hotel v Reykjaviku na poti nazaj, vodenje in stroški vodnika. Ostali stroški so še letalska karta (okoli 400 €), hrana in pijača (kuhali bomo sami) .

Vodnik: Tomaž Jakofčič

Prijava in vprašanja na naš elektronski naslov