Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

Turno raziskovanje Dolomitov

Bližnji Dolomiti so znani po slikovitosti. Tudi zaradi njihove lepote so bili uvrščeni na Unescov seznam kulturne dediščine. Poleti številni cestni prelazi privabljajo ljudi, ki si lahko te gore ogledajo od blizu. Plezalci in feratarji kar mrgolijo na najbolj znanih poteh in smereh. Pozimi, ko je veliko cestnih prelazov na debelo zasneženih, na morda najbolj urejenem žičniškem sistemu na svetu, uživajo številni smučarji. Manj pa so Dolomiti znani kot prvovrstno turnosmučarsko področje. Verjetno prav zato, ker njihovo ime prej asociira na plezanje in smučanje po progah. A ne, v tem tednu bi vam radi pokazali, da so Dolomiti turnosmučarsko področje par exelance. Opazovati vse te slikovite, koničaste vrhove na turnih smučeh ob počasnem vzpenjanju in potem med uživaškim smučanjem, je estetsko dovršeno doživetje.

Bivali bomo v prijaznem hotelu ob jezeru Misurina. Od tam se bomo podajali na turne smuke, nekaj od njih praktično iz hotela, nekaj jih bo zahtevalo kratko vožnjo, da bomo zamenjali obzorje.

Zahtevnost: opravljali bomo tehnično nezahtevne turne smuke z višinsko razliko 800 – 1000 metrov kak dan tudi malo več. Cepinov in derez v glavnem ne bomo nosili s seboj saj bodo srenači zadostovali.

Termin: 27.-30.1.2024

Vodnk: ekipa SGŠ

Cena: 620€ V ceno je vključeno štiri dni vodenja ter stroški za vodnika. Vaši ostali stroški bodo še: prevoz , polpenzioni v hotelu (ca 90 €/noč), pijača in prigrizki na koči.

Prijava in vprašanja na naš elektronski naslov