Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

Ski Mont Blanc

Vzpon in smučarski spust z vrha Mont Blanca (4810 m) predstavlja  najveličastnejši turni smuk v Evropi.

Naša akcija traja pet dni, med katerimi sta prva dva dneva namenjena aklimatizaciji na eni od visokih gora nad dolino Aoste, dva dneva pa za vzpon in smuk z vrha. En dan imamo v rezervi za vmesni aktivni počitek (lažja tura) oziroma primer neugodnih vremenskih razmer. Vzpon  do koče Gran Mulets (3068 m), ki bo naše izhodišče za vzpon proti vrhu, traja 4 ure od gondolske postaje na Plan de l’Aiguille (2300 m).  Med vzponom bomo navezani prečili sloviti ledenik Les Bossons.

Naslednji dan se bo začel zgodaj. Iz koče bomo krenili okoli 2. ure zjutraj in v dobrih sedmih urah urah dosegli vrh Mont Blanca.  Zadnje dve do tri ure po grebenu Bosses, bomo smuči nosili. Ob ugodnih smučarskih razmerah bomo smučali prav z vrha direktno navzdol  preko severnih vesin. V slabših razmerah bomo smuči pustili pri bivaku Vallot in se na vrh povzpeli brez smuči. Resnici na ljubo smo v 90 odstotkih uspeli smučati prav z vrha.

Zahtevnost: Gre za fizično in tehnično naporno turo, ki zahteva odlično fizično pripravljenost in dobro smučarsko znanje v vseh vrstah snega. V dnevu vzpona na vrh bomo skupaj (ob nekaj krajših spustih in vzponih) opravili z 2300 višinskimi metri vzpona in smučanja.

Slike enega naših preteklih smučarskih Mont Blancov so na tej povezavi, slike smučanja z vrha Mont Blanca, leta 2019 pa tule.

Cena: 1150 €. Cena velja pri dveh prijavljenih. V ceni je všteto vodenje ter vodnikovi stroški

Termin: 21.-25.5. 2023 Vzpon in spust z Mont Blanca sta zelo odvisna od razmer in vremena zato je potrebno nekaj časovne fleksibilnosti pri izvedbi. Najboljše razmere so ponavadi od srede maja do srede junija.

Vodnik: Tomaž Jakofčič

Prijava in vprašanja na naš elektronski naslov