Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

Ski Elbrus (5642 m)

Elbrus s svojimi 5642 metri velja za najvišji vrh v Evropi. Nekateri temu ne pritrjujejo a kakorkoli, Elbrus je odličen turnosmučarski cilj, celotno potovanje pa lahko služi za začetek odpravarskega turnega smučanja. Nekaj o dilemi najvišjega v Evropi in našem preteklem potovanju lahko  preberete na mojem blogu. Potovanje je res že prava mala odprava z vsem “odklopom”, ki ga ta prinese. Moje izkušnje iz Elbrusa so čudovite!

Senca Elbrusa med našim vzponom na vrh

Celotno potovanje bo trajalo 9 dni. V tem času se bomo postopno aklimatizirali in na koncu povzpeli in smučali z Elbrusa.

Turnosmučarski Elbrus zahteva solidno fizično pripravljenost. Je pa vseeno tehnično in fizično lažji kot npr. smučanje z Mont Blanca. Višinska razlika najtežjega, zadnjega dne je sicer 1800 metrov a se ga da po želji skrajšati na slabih 1000 višinskih metrov z uporabo prevoza. Običajno se večina posluži te možnosti.

Zaradi organizacije pridobitvanja ruskih viz ter letalskega prevoza so dobrodošle zgodnje prijave. Prav zadnji rok za prijave pa je konec aprila.

Cena: 1150 €. V ceno je všteto vodenje in vodnikovi stroški, vsi potrebni lokalni prevozi, koče s prehrano in hoteli s polpenzionom. Niso vštete vize in letalo (kar bomo vse uredili mi) ter morebitni prevoz z ratrakom pred vzponom na vrh (ca 70 €). Celotni stroški so ocenjeni na okoli 1700 €.

Termin: 28.5.- 5.6.2022

Vodnik: Tomaž Jakofčič

Prijave na naš elektronski naslov