Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

Prečenje Stubajskih Alp

Stubai je še eno klasičnih alpskih turno smučarskih potovanj. Saj veste, avstrijske gore so ustvarjene za turno smuko in Stubai ni izjema. Čudovita smučarska pobočja, ki tu in tam malo popoprajo s kakim sedlom, ki zahteva nekaj metrov nošnje smuči, zgolj toliko, da dodajo k občutku zadovoljstva. Na drugi strani pa tako ali tako čaka čudovit spust.

Koče so, kot se za avstrijske koče spodobi, lepe in udobne. Prvo noč bomo prespali na koči Dressdner, po dve noči pa v kočah Amberger in Franz Zehn. Vrhovi na naši poti bodo visoki do 3500 metrov. Potovanje bomo začeli na smučišču Stubai Gletcher.

Nekaj fotografskih utrinkov preteklih obiskov Stubaja lahko vidite tukaj.

Spust po ledeniku Berglas nazaj proti koči Franz Zehn

Zahtevnost: Tura spada med srednje zahtevne. Po zahtevnosti je prava sestra znamenite Haute Route. Višinske razlike bodo med 800 in 1300 višinskih metrov na dan. Zahteva se znanje uporabe cepina in derez ter solidno smučarsko znanje.

Termin: 11.-15.4.2023

Vodnk: ekipa SGŠ

Cena: 780 € V ceno je vključeno šest dni vodenja ter stroški za vodnika. Vaši ostali stroški bodo še: prevoz, polpenzioni na koči (ca 50 €/polpenzion), pijača in prigrizki na koči.

Prijava in vprašanja na naš elektronski naslov