Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

Prečenje skupine Ortlerja

Gre za klasično šestdnevno turnosmučarsko potovanje s spanjem v treh različnih gorskih kočah.. V dveh (Branca in Marteller) bomo spali po dvakrat, kar bo dalo dve dnevni turi z nekoliko lažjimi nahrbtniki. Naši cilji bodo velike smučarske gore nad lepo smučljivimi ledeniki. Na naši poti se bomo povzpeli in smučali s Punte San Giacomo (3281 m), San Matteo (3678 m), Monte Pasquale (3553 m), Cima Marmotta, (3380 m), Cevedale (3769 m) in, če bo vse po sreči tudi z ene najlepših gora v Alpah, Gran Zebru ali Konigspitze (3831 m). Zaradi zahtevnosti najvišjih vrhov in večje fleksibilnosti, je tokrat vodniško razmerje manjše (1:4) kar s tem potegne tudi nekoliko višjo ceno. V idealnem primeru bova z vami dva vodnika kar nam bo dalo največje možnosti vzponov na najvišje vrhove in dobro izkušnjo. Več fotografij si lahko ogledate tule.

Cevedale levo in Punta San Matteo desno zada

Cevedale (3769 m, levo) in Punta San Matteo (3678 m, desno zadaj

Zahtevnost:  Tura spada med zahtevne “visoke smučarske poti”. Potrebno je znanje smučanja v vseh vrstah snega z naklonino do 35 stopinj ter znanje uporabe cepina in derez. Zahteva solidno fizično pripravljenost ob dnevni meri vzponov med 900 in 1300 metrov.  Dodatne informacije: 041 577 292 (Tomaž)

Termin: 17.-22.4.2022 (šest smučarskih dni)

Vodnk: ekipa SGŠ

Cena: 650 € (pri štirih udeležencih). V ceno je vključeno šest dni vodenja (1:4) ter stroški za vodnika. Ostali stroški so še vožnja ter polpenzioni na kočah (med 45 in 55€/dan)

Prijava in vprašanja na naš elektronski naslov

Cevedale (levo) in Konigspitze (desno) s pobočja Cime Marmotta.

Cevedale (levo) in vršna piramida Konigspitze (desno) s pobočja Cime Marmotta.