Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

Heliski Mont Blanc

Ponuja se fizično manj naporna različica vzpona in spusta z vrha Mont Blanca. Uporaba helikopterja za smučarske namene je v Franciji prepovedana. A ker je Mont Blanc na pol v Italiji, so tam našli rešitev poleta na stranski vrh Piton des Italien (4002 m) v vršnem grebenu Mont Blanca. Od tam nas do vrha loči 3- 4 ure vzpenjanja po ostrem grebenu Bosses. To je v primerjavi s klasičnim vzponom preko koče Gran Mulets precej manj. Prav tako se objektivne nevarnosti zmanjša na minimum.

Je pa za tovrstno dejanje potrebna dobra predhodna aklimatizacija. To bomo storili v dveh dneh pred samim poletom. Smučali bomo z Breithorna, prespali na koči Testa Grigia (3500 m) in naslednji dan opravili z enim najlepših spustov nad Zermattom, ledenikom Schwartztor.

Sredi maja 2019 smo z Mont Blanca uspeli presmučati slabih 3000 višinskih metrov. Do Chamonixa nas je ločilo le  25 minut hoje.

Slike lanskega smučanja z Mont Blanca ter dvodnevne predhodne aklimatizacije nad Zermattom lahko vidite tukaj.

Cena vodenja : 740 € na osebo pri dveh prijavljenih (vodenje in stroški vodnika). Dodatni stroški so še hoteli, prevoz, žičnica na Kleine Matterhorn in  helikopterski polet pod vrh Mont Blanca  (500 €/osebo (pri dveh prijavljenih))

Termin: 12.-14.5.2022

Vodnik: Tomaž Jakofčič

Prijava in vprašanja na naš elektronski naslov