Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

Haute Route Chamonix – Zermatt

Slovita Haute Route je najbolj znamenito turnosmučarsko potovanje na svetu. Povezuje dve evropski alpinistični metropoli; Chamonix in Zermat. Šest dni preživetih v visokogorju ob dolgih vzponih, čudovitih spustih, prijaznih kočah in neverjetni pokrajini se bo na koncu izteklo v eno največjih zadoščenj v življenju turnega smučarja. Edina slaba stran te odlične ture je, da nismo edini, ki vemo zanjo :-).

Možnih je več različic, običajno pa uberemo smučino preko Verbiera. Predvidena spanja v kočah se lahko spremenijo glede na vreme in razmere. Običajno spimo na kočah Argentiere, Trient, Prafleuri, Dix in Vignettes. Zadnji dan se iz Zermatta s taxijem odpeljemo nazaj v Chamonix.

Več o potovanju si lahko preberete tukaj. Slike iz ene od preteklih poti lahko vidite na tem linku.

Akcija vsebuje šest dni visokogorskega turnega smučanja. Pomembna je dobra fizična pripravljenost in znanje smučanja v vseh vrstah snega.

Ker želimo oditi na naporno pot spočiti, bomo v Chamonix prišli na “nulti dan” popoldan, tam pregledali opremo, morebiti še dokupili kako malenkost v številnih založenih gorniških trgovinah in prespali v Chamonixu.

Termin:  31.3.-6.4.2024

Cena: 950 € V ceno je vključeno šest dni vodenja ter stroški za vodnika. Ostali stroški so še: prevoz Ljubljana-Chamonix in nazaj (organizirano), spanje v Chamonixu, polpenzioni na petih kočah (65-70 CHF/noč), pijača in prigrizki na kočah, žičnice in taxija (cca 150 €). Vse skupaj je dodatnih stroškov še okoli 600€.

Vodnik: Tina Di Batista

Prijava na naš elektronski naslov.