Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

Divji vzhod Francije – Queyras

Prvič smo bili v Queyrasu leta 2015. Takrat smo tja prebežali iz povsem kopnih Dolomitov. Bilo je zelo na hitro in tudi tam ni bilo obilice snega. Nisem imel dovolj časa dobro naštudirati področje zato je vse skupaj pustilo senco dvoma o turnosmučarskem slovesu Queyrasa.

V zimi 2017 sem se tja odpravil ponovno, tokrat dobro oborožen z nasveti lokalnih gorskih vodnikov in naborom najboljših tur področja. Vse skupaj se je izkazalo tako kot sem pričakoval. Eden najboljših tednov sezone. Malo ljudi, odlična, raznolika smučarska pobočja, veliko dobrih možnosti za primer slabšega vremena, prijazni hoteli in koča ter predvsem odlični smučarski vrhovi. Od takrat dalje hodim tja vsako leto vsaj en teden, pogosto dva.  Queyras se je pririnil prav na vrh mojih najljubših smučarskih področij v Evropi.  Skorajda bi lahko rekel, da, če ne boste zadovoljni s kvaliteto smučanja, vrnem  denar! 🙂

Opravili bomo eno dvodnevno turo s spanjem v udobni koči, ostalo pa bodo dnevne ture s tremi hotelskimi nočitvami v slikoviti, srednjeveški vasici Mont Dauphin (nahaja se na vrhu vzpetine, ograjena z obzidjem) in dvakrat v najvišje ležeči stalno naseljeni vasi v Evropi, očarljivem Saint Veranu (2000 m). Slike  našega smučanja v letu 2017 in  leta 2018 lahko vidite v galeriji (s klikom na povezavo).

Zahtevnost: Najdaljši dan (na goro Tete de Longet 3170 m) bo dal dobrih 1300 višinskih metrov vzpona, ostali dnevi med 800 in 1200 metri udobno doziranega vzpona. Na vrh Tete de Longet bomo opravili kratek peš vzpon, na ostale vrhove bomo pristopili s smučmi. Nekajkrat si bomo pomagali z žičnicami, ki bodo pomagali k odlični smučarski statistiki.

Datum: 23.-28. 1. 2022 (šest smučarskih dni)

Cena 490 €. V ceno je všteto vodenje ter vodnikovi stroški. (ostali ostroški so še hotelski polpenzioni (ca 50 €/dan, nekaj žičnic po 15 € in prevoz pri katerem se bomo organizirali, da bo ceneje)

Vodnik:  Tomaž Jakofčič

Prijava in vprašanja na naš elektronski naslov