Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

Curry in pršič – Ski Kašmir

Smučarska eksotika, smučanje v Kašmirju, Indija. Smučarsko središče Gulmarg na severu Indije se baha z najvišjo gondolo na svetu. Ta nas bo pripeljala visoko pod vrh (3980 m) gore Mt. Apharwat ( 4390 m). Od tam se nam bodo odprla široka pobočja na  obe strani gore.  Neskončno število različnih spustov vodi na vse strani. Tisti prav z vrha gondole bodo seveda hitro zvoženi zato si bomo pomagali s hojo ob kateri bomo prišli do deviških pobočij. V primeru slabega vremena bomo opravili še kakšen klasičen turni smuk na okoliške gore. Poleg smučanja bomo dan porabili tudi za raziskovanje jezera Dal in njegove okolice. Na jezeru bomo zadnjo noč pred odhodom na letališče tudi prespali v plavajočih hišah.

V Gulmargu bomo bivali v lepem hotelu kjer poznajo tudi prehranske navade evropejcev. S tem se bomo ognili prebavnim težavam in po želji omilili začinjenost njihove sicer izvrstne hrane. Hotel ima očarljiv lobij kjer bomo z užitkom popili pivo po dobrem smučarskem dnevu.

Hoje bo na tokratnem potovanju  precej manj kot pri klasični turni smuki, le okoli 20 %. Gre torej za zelo smučarsko akcijo. Priporočljive so širše smuči  s turnim okovjem. Kdor jih nima in sicer ne prebije veliko časa ob smučiščih, bo najbolje, da si jih za to potovanje izposodi. Pri tem bomo pomagali.

Tule je film o smučanju v Kašmirju. Veliko je ameriškega nakladanja a bistvo potovanja se da  videti, sploh v drugi polovici.

Čas potovanja: 6.-16.2.2019

Vodnik: Tomaž Jakofčič

Cena:  820 € (vodenje in stroški vodnika). Ocena celotnega potovanja je 2300 € (vodenje, leti, hotel, lokalni prevozi, ogledi, smučarske karte).

Prijave in dodatne informacije na našem elektornskem naslovu.

Zaželjene so čimprejšnje prijave zaradi boljših letalskih kart in rezervacije hotela.