Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

Courmayeur – heli & turno

Naš bazni tabor v tem tednu bo vasica Courmayeur, na južni strani Mont Blanca.  V smislu pomembnosti v “našem” svetu turne smuke, gorništva in alpinizma  zavzema Courmayeur pravzaprav enako vlogo svetovne prestolnice gorskih športov kot Chamonix. Le, da ni tako razvpito. Navsezadnje si kraja delita najvišjo alpsko goro – Mont Blanc. Izbor turnih smukov v okolici je neskončen. Pristajališča helikopterjev se nahajajo globoko v osrčju Mont Blanca, vse tja do višine 4000 metrov. Za dneve po sneženju pa bomo izrabili najmodernejšo gondolo na svetu, famozni Skyway, ki nas bo pripeljal na višino 3400 metrov, prav na mejo med Italijo in francijo. Od tam bomo imeli do doline na razpolago 2200 višinskih metrov čudovitih pobočjih. Nekaj spustov od tam (npr. Marbree ter ledenik Brenva), spada med najbolše spuste v celotnih Alpah.

Osnovna ideja je v šestih dneh poiskati čimveč dobrega, celega snega, opraviti dva turnosmučarska dneva, dva dneva smučanja s pomočjo gondole ter dva dneva smučanja s pomočjo helikopterja. Po želji udeležencev ali sili razmer bomo to razmerje lahko tudi spremenili. Da bomo le čimveč in čimbolje smučali. Gre za akcijo kjer bo v ospredju smučanje.

Bivali bomo v lepem, brezhibno čistem in udobnem hotelu v Courmayeurju. Kuhati znajo zelo dobro, na voljo bosta tudi savni. Tja se bomo vračali vsak dan .

Zaradi omejenega števila sedežev v helikopterju je vodniško razmerje manjše (1:4)

Zahtevnost: Potrebno je dobro znanje smučanja v vseh vrstah snega na naklonini do 40 stopinj.

Termin: 6.-12.marec 2021 (6 smučarskih dni)

Cena: 850 €. V ceno je všteto vodenje ter vodnikovi stroški. Dodatni stroški so še: dve dnevni karti po ca 50 €, dva dni helikopterja (cena posameznega leta je 150 -200 € na osebo), hotel (okoli 100 €/dan na osebo v dvoposteljnih sobah)