Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

Krona sezone- Bernske Alpe

Bernske Alpe predstavljajo rezervat za resne turne smučarje. Področje premore največje ledenike v Evropi, na čelu z ledenikom Aletsch, ki  premore kar 23 kilometrov. Okoli njegovega “rojstnega kraja”, platoja Konkordia, bomo preživeli šest turnosmučarskih dni. Dvakrat bomo spali v kočah Konkordia in Finsterarhorn in enkrat v koči Hollandia. Vmes bomo vsak dan smučali iz okoliških vrhov. Običajno so to Louwihorn  (3773 m), Grunegghorn (3822 m), Wysnollen (3590 m), Kranzberg (3777 m), Abeniflue (3962 m) in štiritisočak  Fiesherhorn (4025 m). Vsi ti vrhovi spadajo v prvo turnosmučarsko ligo, premorejo čudovita, dolga,  enakomerna smučarska pobočja, ki ne bodo pustila tiho niti najbolj razvajenega turnega smučarja. Idealno področje za kronanje smučarske sezone! Kljub temu, da boste cel teden, bolj ali manj, brez telefonskega signala. Zmorete slednje? 🙂

Turo imamo na sporedu v maju, ko so razmere tamkaj naravnost odlične. Ob pravi uri bomo celotne spuste opravili v idealnem firnu. Smučarski presežek!

Nekaj slik iz preteklih tur lahko vidite na tej povezavi.

Termin: 5.-10.5.2024

Vodnk: ekipa SGŠ

Cena: 950 € V ceno je vključeno šest dni vodenja ter stroški za vodnika. Ostali stroški bodo še: prevoz Ljubljana-Grindelwald in nazaj (se bomo organizirali, da bo ceneje), polpenzioni na petih kočah (ca 70 CHF/noč), pijača in prigrizki na kočah, vlak na Jugfraujoch (ca 110 CHF). Vse skupaj bo stroškov še okoli 600 €.