Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

Krona sezone- Bernske Alpe

Po nekaj letih bomo poizkusili oživeti eno od najbolj priljubljenih tur. Predvsem zaradi zanimanja, ki ga “slišimo”. Dobro vemo, da  so misli ob točenem pivu v prijetni koči, po dobri turi, lahko drugačne kot kasneje v  dolini a vseeno, poizkusimo.

Bernske Alpe predstavljajo rezervat za resne turne smučarje. Področje premore največje ledenike v Evropi, na čelu z ledenikom Aletsch, ki  premore kar 23 kilometrov. Okoli njegovega “rojstnega kraja”, platoja Konkordia, bomo preživeli šest turnosmučarskih dni. Dvakrat bomo spali v kočah Konkordia in Finsterarhorn in enkrat v koči Hollandia. Vmes bomo vsak dan smučali iz okoliških vrhov. Običajno so to Louwihorn  (3773 m), Grunegghorn (3822 m), Wysnollen (3590 m), Kranzberg (3777 m), Abeniflue (3962 m) in štiritisočak  Fiesherhorn (4025 m). Vsi ti vrhovi spadajo v prvo turnosmučarsko ligo, premorejo čudovita, dolga,  enakomerna smučarska pobočja, ki ne bodo pustila tiho niti najbolj razvajenega turnega smučarja. Idealno področje za kronanje smučarske sezone! Kljub temu, da boste cel teden, bolj ali manj, brez telefonskega signala. Zmorete slednje? 🙂

Nekaj slik iz ture 2018 lahko vidite na tej povezavi.

Termin: 8.-13.5.2022

Vodnk: Tomaž Jakofčič

Cena: 580 € V ceno je vključeno šest dni vodenja ter stroški za vodnika. Ostali stroški bodo še: prevoz Ljubljana-Grindelwald in nazaj ( se bomo organizirali, da bo ceneje), polpenzioni na petih kočah (ca 65 CHF/noč), pijača in prigrizki na kočah, vlak na Jugfraujoch (ca 80 CHF). Vse skupaj bo stroškov še okoli 600€.