Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

Bella Vista

Dnevne ture nad kočo Bellavista imajo zgodovino s SGŠ. Tam smo namreč leta 2008 začeli z našimi tedenskimi turnosmučarskimi potovanji. Sedem let zapored smo bili vsako zimo tam. Zdaj, po desetih letih, se bomo z veseljem spet vrnili.

Koča nad tirolsko dolino Val Senales je znana po celih Alpah. Razlog tiči deloma v dejstvu, da ima, na višini 2845 m, čisto pravo savno, ki predstavlja najvišjo savno v Alpah. Drugi razlog je v zares prijetnem vzdušju in odlični hrani. Angleži imajo za take koče izraz cozy, ki mu slovenski “udobnen” ni povsem enakovreden. Bellavista je pač cozy! Tretji razlog ni splošno znan a mi lahko mirno dodamo, da je to še cela plejada odličnih visokogorskih turnih smukov na dnevnem dometu koče. Saykogel (3310 m), Finailspitze (3542 m), Weisskugel (3722 m), Langtaufererspitze (3526 m), Schwemserspitze (3456 m). Nekaj med njimi je deležnih začetne, majhne pomoči žičnice.

Koča je lahko dostopna saj se nahaja ob vrhu majhnega smučišča. S seboj bomo lahko prinesli dodatno prtljago, ki bo še pripomogla k udobju. Dostavili nam jo bodo s sanmi.

Idealna flanka Langtaufererspitze (3526 m)

Zahtevnost: Ture okoli koče so srednje zahtevne, potekajo po blagih ledenikih in bodo dale 1000 do 1400 višinskih metrov vzpona in prav toliko spusta. Nekaj dni, bo zaradi pomoči žičnic, spusta še za slabega jurja več.

Termin: 16.-20.3. 2024

Vodnk: ekipa SGŠ

Cena: 820 € V ceno je vključeno pet dni vodenja ter stroški za vodnika. Vaši ostali stroški bodo še: prevoz , 4x polpenzioni na koči (odvisno od vrste sob), pijača in prigrizki na koči.

Prijava in vprašanja na naš elektronski naslo