Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

Ski Mont Blanc

Vzpon in smučarski spust z vrha Mont Blanca (4810 m) predstavlja  najveličastnejši turni smuk v Evropi.

Naša akcija traja ima dve različici. Prav traja pet dni med katerimi sta prva dva dneva namenjena aklimatizaciji, dva dneva za vzpon in smuk z vrha. En dan imamo v rezervi za vmesni počitek oziroma primer neugodnih razmer. Vzpon  do koče Gran Mulets (3068 m), ki bo naše izhodišče za vzpon proti vrhu, traja 3-4 ure od gondolske postaje na Plan de l’Aiguille (2300 m).  Med vzponom bomo navezani prečili sloviti ledenik Les Bossons.

Naslednji dan se bo začel zgodaj, iz koče bomo krenili okoli 2.ure zjutraj in v 7-9 urah dosegli vrh Mont Blanca. Običajno se nanj povzpnemo po severnem razu Dome du Gouter, ki je objektivno varnejši od negdaj normalne smeri preko Petit in Grand Plateau, kjer bomo nekaj 100 višinskih metrov smuči nosili na nahrbtniku in medtem morali preplezati tudi nekaj raztežajev ledu z naklonino okoli 45 stopinj. Ob ugodnih smučarskih razmerah bomo smučali prav iz vrha, v slabših bomo smuči pustili pri bivaku Vallot in se na vrh povzpeli brez smuči.

Krajša, tri dnevna opcija je primerna za ljudi, ki se bodo aklimatizirali sami in bi šli z nami zgolj na vrh.

Zahtevnost: Gre za fizično in tehnično naporno turo, ki zahteva odlično fizično pripravljenost in dobro smučarsko znanje v vseh vrstah snega. V dnevu vzpona na vrh bomo skupaj opravili z 2300 višinskimi metri vzpona in smučanja.

Cena: 490 € (3 – dnevna opcija) oz 750 € (5 dnevna opcija). Cena velja pri dveh prijavljenih.

Termin: Vzpon in spust na Mont Blanc je zelo odvisen od razmer in vremena zato je potrebno nekaj fleksibilnosti pri izvedbi. Pridviden začetek akcije je 26.maj,