Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

Haute Route Chamonix – Zermatt

Slovita Haute Route je najbolj znamenito turnosmučarsko potovanje na svetu. Povezuje dve evropski alpinistični metropoli; Chamonix in Zermat. Šest dni preživetih v visokogorju ob dolgih vzponih, čudovitih spustih, prijaznih kočah in neverjetni pokrajini se bo na koncu izteklo v eno največjih zadoščenj v življenju turnega smučarja. Edina slaba stran te odlične ture je, da nismo edini, ki vemo zanjo :-).

Možnih je več različic, običajno pa uberemo smučino preko Verbiera. Predvidena spanja v kočah se lahko spremenijo glede na vreme in razmere. Običajno spimo na kočah Argentiere, Trient, Prafleuri, Dix in Vignettes. Zadnji dan se iz Zermatta s taxijem odpeljemo nazaj v Chamonix.

Slike iz ene od preteklih poti lahko vidite na tem linku.

Akcija vsebuje šest dni visokogorskega turnega smučanja. Pomembna je dobra fizična pripravljenost in znanje smučanja v vseh vrstah snega.

Ker želimo oditi na naporno pot spočiti, bomo v Chamonix prišli na “nulti dan” popoldan, tam pregledali opremo, morebiti še dokupili kako malenkost v številnih založenih gorniških trgovinah in prespali v Chamonixu. Informacije: 041 384 347 (Tina)

Termin: 21.-26.3.2021

Cena: 520 € V ceno je vključeno šest dni vodenja ter stroški za vodnika. Ostali stroški so še: prevoz Ljubljana-Chamonix in nazaj (organizirano), spanje v Chamonixu, polpenzioni na petih kočah (65-70 CHF/noč), pijača in prigrizki na kočah, žičnice in taxija (cca 150 €). Vse skupaj okoli 600€.

Vodnik: Tina Di Batista

Prijava na naš elektronski naslov.