Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

Divji vzhod Francije – Queyras

Prvič smo bili v Queyrasu leta 2015. Takrat smo tja prebežali iz povsem kopnih Dolomitov. Bilo je zelo na hitro in tudi tam ni bilo obilice snega. Nisem imel dovolj časa dobro naštudirati področje zato je vse skupaj pustilo senco dvoma o turnosmučarskem slovesu Queyrasa.

V zimi 2017 sem se tja odpravil ponovno, tokrat dobro pripravljenin naborom najboljših tur področja. Vse skupaj se je izkazalo tako kot sem pričakoval. Eden najboljših tednov pretekle sezone. Malo ljudi, odlična, raznolika smučarska pobočja, veliko dobrih možnosti za primer slabšega vremena, prijazni hoteli in koča ter predvsem odlični smučarski vrhovi.

Opravili bomo eno dvodnevno turo s spanjem v udobni koči, ostalo pa bodo dnevne ture s tremi nočitvami v slikoviti srednjeveški vasici Mont Dauphin, ki se nahaja na vrhu vzpetine, ograjena z obzidjem in dvakrat v najvišje ležeči stalno naseljeni vasi v Evropi, Saint Veran (2000 m). Slike iz lanskega leta lahko vidite v galeriji.

To smučarsko potovanje je precej boljše kot se sliši, obljubim! 🙂

Zahtevnost: Najdaljši dan (na goro Tete de Longet 3170 m) bo dal dobrih 1300 višinskih metrov vzpona, ostali dnevi med 800 in 1200 metri udobno doziranega vzpona. Na vrh Tete de Longet bomo opravili kratek peš vzpon, na ostale vrhove bomo pristopili s smučmi.

Datum: 12.-16.2.2018 (šest smučarskih dni)

Cena 480 €. V ceno je všteto vodenje ter vodnikovi stroški.

Vodnik: Tomaž Jakofčič

Prijava in vprašanja na naš elektronski naslov