Experience mountain adventures in a safe way

Valgrisenche – Heli in turno

Val Grisenche je čudovita in samotna dolina, pravokotna na glavno dolino Aoste. Dolga cesta v gornjem koncu doline, nad jezerom Beauregard, je pozimi zaprta in zasnežena in zato dostop do najvišjih gora nad dolino otežkočen. S turnimi smučmi so dostopni vrhovi nad jezerom, najvišji vrhovi pa nudijo zatočišče ljubiteljem heli smučanja. Čudovita severna pobočja številnih gora na čelu s Testo del Rutor (3486 m) ne bodo pustila nikogar zaprtih ust. Tale film o smučanju nad Val Grisenche pove veliko. Vsi, ki smo bili tam preteklo sezono, se lahko spodaj podpišemo.

Osnovna ideja je v petih dneh poiskati čimveč dobrega snega in smučanja. V lepih dneh s pomočjo helikopterja, ob kakem slabšem dnevu pa na lastno paro. Po želji udeležencev ali sili razmer bomo to razmerje lahko tudi spremenili. Da bomo le čimveč in čimbolje smučali. Gre za akcijo kjer bo v ospredju smučanje.

Bivali bomo v lepem in prijaznem družinskem hotelu, nedaleč od vzletišča. Tja se bomo vračali vsak dan . Kuhati znajo zelo dobro, na voljo bosta tudi savni.

Zaradi omejenega števila sedežev v helikopterju je vodniško razmerje manjše (1:4)

Zahtevnost: Potrebno je dobro znanje smučanja v vseh vrstah snega na naklonini do 40 stopinj.

Termin: 12.-16.2. 2024

Cena: 1200 €. V ceno je všteto vodenje ter vodnikovi stroški. Ostali stroški so: helikopter (cena posameznega leta je 210 € na osebo pri 4 udeležencih), hotel (okoli 100 €/dan na osebo v dvoposteljnih sobah, po želji tudi single sobe)