Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

Turno raziskovanje Črne gore

Črna gora je gorata dežela z obilico zelo lepega smučarskega terena. Dober glas se hitro širi in zadnjo sezono je bilo že čutiti povečan obisk. Če bi radi izkusili čudovite gore Črne gore pred prihodom “vseh”, se je potrebno zganiti. Zato gremo tokrat tja!

Ognili se bomo dolgi vožnji in leteli za nekaj deset evrov v Podgorico. Od tam s kombijem najprej v pogorji Kolašin in Durmitor, da se ogrejemo pred obiskom Prokletij, gorovja na albansko črnogorski meji. Opravljali bomo dnevne ture in se vsak dan vračali v dolino. Spali bomo v prijetnih in lepih hotelih z odlično, “domačo” hrano in Nikšičkim pivom. Sam imam zelo rad področje bivše “Juge”; poleg dobrih, skorajda eksotičnih gora, še glasbo, hrano, ljudi…. Komaj čakam!

Zahtevnost: Potrebno je znanje smučanja v vseh vrstah snega v naklonini do 35 stopinj. Kak dan si bomo pomagali s žičnicami, večina pa bo klasičnih turnih smukov z višinsko razliko med 800 in 1300 višinskimi metri.

Termin: 27.2.-4.3.2022, (potovanje v nedeljo 26.2.)

Cena: 740 € (v ceno je vključeno vodenje in stroški vodnikov). Dodatni stroški so še: hotelska nastanitev s polpenzionom, letalska karta (ca 50 €), prevoz do letališča v Zagrebu

Vodnik: Tomaž Jakofčič