Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

Turno raziskovanje BiH in Črne gore

Deset dnevno turnosmučarsko potovanje, ki bo več kot le to, bomo začeli v okolici Sarajeva. Tri dni bomo smučali na področju Bjelašnice in Visočice. Turnosmučarske užitke bomo bogatili z raziskovanjem tragične dežele, ki še ni povsem pomirjena sama s seboj. A ljudje tam so v večini še vedno takšni, kot se jih “starejši” spomnimo iz časov Juge, zabavni, sproščeni in dobrosrčni. Zadnjo noč v Bosni bomo preživeli v Sarajevu ob kulinaričnem in emocionalnem razvajanju  Baščaršije. Naslednji dan se bomo odpeljali proti Črni gori preko čudovitega konjona reke Pive. Vmes si bomo pogledali nekaj turističnih znamenitosti ter se ustavili na dobrem kosilu v Plužinah. Na Žabljaku bomo nastanjeni v lepem hotelu  in opravili štiri dnevne turne smuke v Durmitoju, vse z gora višjih od 2000 metrov.

Na pot bomo krenili z najetim kombijem. Če kdo želi, lahko v Sarajevo tudi leti in se dobimo tam. Spali bomo v prijetnih hotelih, nekaj dni tudi v “planinarskem” domu nad Sarajevom do katerega se bomo pripeljali. Povsod bomo nastanjeni v sobah, brez skupnih ležišč. Oskbrnika nam bosta pripravljala odlično hrano. Bi za zajtrk svež maslenik, sirov burek ali le topel kruh s kajmakom in medom?

Možna je tudi udeležba samo na smučanju po Bosni (23.-26.2.) ali samo Črni gori (27.2.-3.3.).

Nekaj slik iz preteklega potovanja si lahko pogledate tukaj.

Zahtevnost: Opravljali bomo med 700 in 1300 višinskimi metri na dan (en dan v Črni Gori).  Vmes bo tudi dan počitka ob vožnji iz Sarajeva v Žabljak.  Na večino vrhov bomo pristopili na smučeh in se z znjih tudi odsmučali. Smučali bomo po lepih pobočjih do naklonine 30 stopinj.

Datum: 27.2.- 7.3. 2020

Cena: 720 € (celo potovanje), 350 € (samo Bosna) ali 420 € (samo Črna Gora).V ceno je vključeno vodenje ter vodnikovi stroški. Ostali stroški bodo še: prenočišča (15 – 25 € na dan), najem kombija (med 70 in 85 € na osebo za celo potovanje), hrana, gorivo

Vodnik: Tomaž Jakofčič

Prijava in vprašanja na naš elektronski naslov