Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

Turno raziskovanje Apeninov

Gremo stran od alpskega loka, proti jugu. Apenini so gorovje, ki se vleče praktično po celem Italijanskem “škornju”. Najvišji, del, Centralni Apenini se nahaja nad Rimom. Najvišji vrh Corno Grande (2912 m) premore tudi edini ledenik v Apeninih.   Corno Grande je skalnat in neprimeren za smučanje a okoli najdemo številne, le malo nižje, odlične turnosmučarske vrhove. Le redko kje, izven Skandinavije, boste lahko smučali s pogledom na morje. Tokrat bomo in to ob razgledu na “domače”, Jadransko morje.

Na našem potovanju bomo obiskali dve gorski skupini. Štiri dni bomo smučali v pogoju Gran Sassa, dva dni pa v skupini Majella. Bivali bomo v dveh lepih hotelih z dobro hrano in odlično vinsko “spremljavo”  narejeno iz znane trte Montepulciano d’Abruzzo. Opravljali bomo dnevne ture.

 

Zahtevnost:Turni smuki so tehnično manj zahtevni, seveda pa potrebujemo fizično pripravljenost za 800 do 1200 višinskih metrov vzpona, ob udobnem “vodniškem” tempu. Četrti dan bo namenjen aktivnemu počitku, krajša tura in premik v drugo gorsko skupino (1,5 h vožnje).

Termin: 14.-20.2.2021

Cena: 490 € (v ceno je vključeno vodenje in stroški vodnikov). Dodatni stroški so še: hotelska nastanitev ter prevoz

Vodnik: Tomaž Jakofčič

Prijava in vprašanja na naš elektronski naslov