Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

Angelska gora

Engelberg je pojem v svetu ljubiteljev smučanja v globokem snegu. Ugodna snežna statistika, dobro frirajdersko smučišče, ki je obkroženo z odličnimi turnimi vrhovi. Žičnice na Titlisu (3550 m) segajo do višine dobrih 3000 metrov. Do doline nas bo vsakič ločilo 2000 višinskih metrov smučanja. V dolini se nahaja še nekaj manjših smučišč, ki nam bodo pomagala z redkim gozdom ob morebitnem sneženju. Nekajkrat si bomo pomagali tudi z lastnim pogonom. Potiho upam, da bomo tokrat opravili z enim najboljših spustov v Alpah, 2200 višinskih metrov visoki spust z Oberalpstocka (3328 m) preko Staldenfirna. Ta se nam je izmuznil ob bivanju v Andermattu pred dvemi leti zaradi pomanjkanja snega v nižjih nadstropjih (tokrat gremo mesec dni prej).

Zahtevnost: Potrebna je dobra fizična pripravljenost in dobro znanje smučanja v vseh vrstah snega na naklonini do 35 stopinj. Šest dnevna akcija bo dala prednost smučanju in zato ni klasična turnosmučarska akcija.

Termin: 7.-12.2.2022

Cena: 580 € (v ceno je vključeno vodenje in stroški vodnikov). Dodatni stroški so še: hotelska nastanitev, prevoz (participacija pri prevozu oziroma morebitnem najemu kombija), žičnice

Vodnik: Tomaž Jakofčič

Prijava in vprašanja na naš elektronski naslov