Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

Turno raziskovanje Balkana- Bolgarija

Turno raziskovanje Balkana bomo pričeli tam kjer se Balkan vzpne najviše, v Bolgariji. Glavni smučarski področji se nahajata v pogorjih Rila in Pirin. Gorska masiva premoreta neskončno možnosti za smučanje. Tam se nahajata tudi glavna alpska smučarska bolgarska centra Borovetz in Bansko. Slednje je gostilo tudi že svetovni pokal. Na naši poti se bomo povzpeli na najvišji vrh Balkana, 2925 m visoko Musala in z nje tudi smučali. Ostale cilje bomo iskali med številnimi odličnimi smučarskimi vrhovi kot sta Poležan (2666 m), Vihren (2916 m) in okolici.  Med našimi turami se bomo ukvarjali tudi s kulinaričnim raziskovanjem dežele, ki ima veliko ponuditi, ob zelo prijaznih cenah in povsod prijaznih ljudeh. Ogledali si bomo tudi znani samostan Rila v osrčju istoimenskih gora.

Spust z vrha Musale

Dva dni potovanja in šest dni turnega smučanja. V glavnem bomo opravljali dnevne ture in se vračali v zavetje udobnih hotelov. Eno noč bomo preživeli v gorski koči. Potovali bomo z večjim kombijem (Fiat Ducato).

Nekaj forografij si lahko ogledate na tem naslovu.

Zahtevnost:  Opravljali bomo med 800 in 1200 višinskih metrov udobno doziranih vzponov. Velikokrat bo ta mera razdeljena v dva ali tri kose z vmesnimi spusti. Na vrh Musale se bomo povzpeli po lahkem “ograjenem” grebenu kjer bomo smuči nosili. Smučali pa bomo po grapi, ki vodi prav iz vrha.

Termin: 31.3.- 7.4.2018

Cena:  490 €  V ceno je vključeno šest dni vodenja ter stroški za vodnika. Ostali stroški so še vožnja v Bolgarijo z najetim kombijem (med 50 in 100 € na osebo za celo potovanje, prenočevanje in hrana; pol ceneje kot v Sloveniji). Minimalno število udeležencev je 5.

Vodnik: Tomaž Jakofčič

Prijava: na naš elektronski naslov.