Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

Skrita Val Maira

Odkritje pretekle sezone! Sicer sem slišal zanjo že prej a ker ne spada med zveneča, svetleča zimska središča, informacije niso lahko dostopne. Mirna, pozabljena dolina Val Maira, v pokrajini Piemonte na zahodu Italije predstavlja idealno zgodnjo zimsko, turno smučarsko destinacijo. Neskončna izbira tur, od odprtih visokogorskih pobočij primernih za lepe dni do najboljšega smučarskega gozda kar ste jih okusili, za dni s slabim vremenom.  Ob zelo dobri snežni statistiki je smučanje v mehkem snegu zagotovljeno.

Stanovali bomo v prijaznem hotelu v vasi Acceglio kamor se bomo vsak dan po dnevni turi tudi vracali.  Dnevna mera vzponov se bo gibala med 800 in 1200 višinskimi metri.  Tura je primerna tudi za manj izkušene turne smučarje s solidno kondicijo in smučarskim znanjem.

Termin: 5.-10.2.2018 (šest dni smučanja, vožnja v nedeljo 4.2.)

Čudovit  redek macesnov gozd brez podrasti nudi zavetje pršiču.  Piemonte premore sigurno najbošlje smučarske gozdove v Alpah. Nad gozdno mejo pa se odprejo široka gola pobočja.  Zaenkrat je dolina še vedno nekakšen skriti turnosmučarski biser in ljudi tamkaj ne bo veliko. Slike drugega tedna lanskega smučanja lahko vidite tukaj.

Cena : 460 €  (ob minimalno štirih prijavljenih). Vaši ostali stroški so še 65 €/ dan za hotelski polpenzion in vožnja do tja. Tu se vedno po pameti organiziramo.

Vodnki: Tomaž Jakofčič

Prijave na naš elektronski naslov.