Izkusite gorniške dogodivščine na varen način

POLETNI VZPONI

Poleti se poizkušamo osredotočiti na bolj ali manj zahtevne plezalne vzpone v naših gorah in Dolomitih, visokogorske trekinge ter vzpone na visoke alpske vrhove. Če imate kakšno željo ali vprašanje na to temo, se nam brez skrbi oglasite na naš elektronski naslov.

Za to in vse ture vam bomo podrobno svetovali glede potrebne opreme, morebitnega nakupa ali  vam manjkajočo opremo brezplačno posodili.

 

Vseeno naj dam nekaj primerov popularnih tur:

  • Smeri v severni steni Triglava (Slovenska smer, Nemška smer, Skalaška, Čopov steber).  Gre za našo največjo, najlepšo in najbolj znano steno.  Želja preplezati jo po eni od njenih 100 alpinističnih smeri bi morala biti v vsakem “šopku želja” strastnih gornikov. Cene se gibljejo od 320 € (380 € za dva gosta) za Slovensko smer, 390 € za Kratko Nemško smer (460 € za dva ) do  700 € za Čopov steber. Z roba stene sestopimo po markirani poti v dolino.
  • Prečenje Zeleniških špic predstavlja eno najlepših grebenskih tur pri nas. Prijetno plezanje ponekod doseže zgornjo drugo stopnjo in vseskozi poteka v odlični skali, ob čudovitih razgledih na gore nad Kamniško Bistrico na levi in Kamniške Bele na desni strani. Cena vzpona je 320 € (380 € za dva gosta).

  • Vzponi v Dolomitih; Tri Cine, Tofana Di Rozes, Marmolada. Dolomiti predstavljajo raj za ljubitelje zahtevnejših pristopov ali plezalnih smeri. Skala je tam namreč s svojo trdnostjo in razčlenjenostjo  plezalcu nadvse prijazna. Vzpone je mogoče opraviti tudi ob enodnevnih izletih. Seveda je lepše tja oditi za nekaj dni.
  • Vzponi v zahodnih Alpah. Največ povpraševanja dobimo za Mont Blanc (800 € (900 € pri dveh gostih)) in Matterhorn (900 € za dvodnevno  ter 1200 € za tridnevno opcijo z aklimatizacijskim dnem na Breithornu). A poleg teh dveh obstaja še 80 gora višjih od 4000 metrov. 🙂
  • Letos smo dodali tudi novost, Poletno Haute Route, ledeniški treking, ki povezuje dve alpinistični metropoli; Chamonix in Zermatt. Več o tej čudoviti, osemdnevni poti lahko preberete tukaj.